MARETHE - JA JUBA LASTEAIAS?


Tänaseks on Marethe juba 2 kuud käinud Jänku rühmas. 

Kuidas tal siis läheb?                                                                 

Superhästi :)


Marethe esimene tutvumispäev oli 28.veebruar - esialgu oli issiga rühmas 2 tundi, tutvus ja uudistas, mõnel hetkel läks ka lähemalt mänguasjadega tutvuma, siis jooksis tagasi issi juurde, et kontrollida jällegi tema kohalolu. Järgmisel päeval läksin kaasa temaga mina - olime jällegi 2 tundi. Sellel päeval toimus ka muusikatund saalis - istus ka teiste seas ilusti toolil, osad muusikalised tegevused tegi kaasa, osade tegevuste puhul jooksis häbelikult minu varju. Kolmandal päeval ka teda veel üksi ei jätnud, kuid neljandal päeval viis issi ta kohale ning lehvitas kiiresti ja lahkus. Ja laps jäigi kuni lõunasöögini üksinda. Ja nii kiiresti see harjutamine käiski. Viiendal päeval oli ka 9.00-st 12.30ni.


 

Järgmisest nädalast jäi juba ka lõunasöögile ning lõunaune tegi kodus. See oli natuke keeruline olukord, sest Marleen on harjunud minema 8 aeg lasteaeda ja Marethe sai liituda alles 9 aeg. Aga kõik on mööduv. Kolmandal nädalal saime viia neid juba 8 aeg - alguses on nad õues, siis hommikusöök 8.30 aeg, siis tegevused rühmas, 11 aeg õue ning juba oligi lõunasöök.

Neljandal nädalal jäi juba ka unne, kuid järgi läksime kohe peale ärkamist - 15.30 aeg. Paari päeva pärast jäi ka õhtuoodet juba sööma. Tänaseks lähevad hommikul Marleeniga 8 aeg ning koju saabuvad 18 aeg - lasteaias on tore :)

Lõunal uinub kenasti - kiiresti (eks pisikene väsib ju ka ära, eriti, kui mõnel hommikul ärkab juba 6 aeg) ja magab sügavalt. Siiski energiat jätkub tal hommikust õhtuni ning ka kodus käib veel suur möll kuni uinumiseni.

                                       


Kui Marethe oli olnud 3 päeva lasteaia toidul, siis algasid keerulised tervisehädad - tugev kõhulahtisus, tugev lööve üle keha, laigud käe peal. Võtsin kiiresti ühendust nahaarstiga, et saada allergiatestile - saime paari päeva pärast. Seda teadsime, et piimatalumatus on, kuid negatiivse üllatusena on lisaks veel mitmeid allergiaid: õietolmu ristallergia (välistatud seega ka kõik juur-, puu- ja kööviljad, v.a kurk ja mustikas), riisi ei saa süüa, muidugi piima osas talumatus, kartul ja kala on veel jälgimisel. Seega, suures osas tema lasteaia menüü tuli üle vaadata. Tänaseks saab hommikuti kaasa minu tehtud putru, igal päeval saab ooteks ainult kurki (toitlustaja poolt), lõunasöögi ja õhtuoote osas asendab toitlustaja kõik, mis mul "keelatud" nimekirja on lisatud. Oi, ja see nimekiri on vägagi pikk. Aga peale neid muudatusi oleme saanud süsteemi tööle, kõht on korras, nahk on korras, lapsel tuju hea :)

                                                  

Arengu osas on Marethe viimase kahe kuu jooksul muutunud "suureks" tüdrukuks - liikuv, keeleliselt igapäevaselt arenev (neljasõnalised laused, sõnavara u 70 sõna) ja käsklustest saab aru. Ise enda riidesse panemine on muidugi kõikidele teistele välja mõeldud - seda tema teha ei viitsi. Ning kodus hommikuti ju Marleeniga koos muudki huvitavamat teha, kui end riidesse panna, et lasteaeda minna :D

Haigeks pole ka veel jäänud - ptuiptuiptui :)

Ning siin ka stiilipilt, kui "bossiks" on lasteaialapsed kodus muutunud :D













Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist