Kaua me jaksame mässata? 

(ehk meie kogemus hetkel nädalasest korduvmähkmete kasutamisest)


Marethe on väga tundlik laps. Väga tundlik nii maailmatunnetuse kui ka nahatüübi poolest. Juba sündides olid tal näos pisikesed punnikesed, mille kohta arst tõdes: beebiakne. Dr.Google sõnul peaks beebiakne siiski taanduma 1-2 kuu jooksul, seda me nüüd ka terve perega ootame, sest ühelgi eelneval lapsel ei ole sellist karedat-punnilist näonahka kunagi olnud. Samuti oli tundlik ka mähkmepiirkond ning kui õigel ajal mähkmeid ära ei vahetanud, siis oli kõik punane ja tundus haiget tegevat lapsele..

Beebiakne seisukohalt oleme siiani ootel (hetkel ei soovi talle veel miskeid kreeme näkku määrida, äkki ikka taanduvad ise lähinädalatel), kuid mähkmepiirkonna probleemi saab ju ise paremini leevendada küll. 

Korduvkasutatavatest mähkmetest olin kuulnud küll, võibolla juhuslikult isegi kunagi mõnele tutvustavale tooteid müüvale lehele sattunud, kuid sinnapaika see kõik oligi jäänud.. Peale kolmanda lapse sündi korraks mõtlesin, et "äkki", aga "äkki-ks" see jäigi. Laiskus, mugavus, teadmatus, juhuse puudus..

Paar nädalat tagasi aga tekkis juhus, nimelt saatis üks mähkmeid müüv ettevõtte meie beebiüritusele tutvumiseks korduvkasutatava mähkme, mille seal loosikasti panin. Aga oi, kuidas me kodus seda terve perega eelnevalt uurisime, katsusime, kokku voltisime ning siis tuligi tõdemus - tahan ka Marethele neid :)

Hakkasin uurima täpsemalt, arutlesime pereringis ja jõudsime järeldusele, et miks mitte proovida. Saame katsetada, kuidas nahale sobivad, tuleviku seisukohapealt ka rahaliselt kokku hoida (1-kuusel beebil neid mähkmeid ikka kulub) ja mees peab vähem prügi ka välja viima. Ning kui ei sobi, siis jätkame tavamähkmetega - me oleme vähemalt proovinud :)

Ütlen ausalt, tervet suurt komplekti alguses ikkagi tellida ei julgenud, äkki ikka ei sobi. Hakkasin vaatama ka, et mis komplekte ja tooteid ning mis hindadega järelturul neid müüakse, sest kui on õigesti hooldatud, siis peaksid need ju mitmeid lapsi "vastu pidama". Leidsin mõistliku hinnaga suure komplekti mähkmeid ja sisusid ning paari päeva pärast oligi ostetud kaup meil kodus olemas.

Tänaseks oleme kasutanud korduvmähkmeid nädal aega. Pean tõdema, et Marethe pepu on ilus ja korras nagu beebipepu olema peab. Kui esimestel päevadel oli tagasilööke, et lekkis õrnalt, siis nüüd oleme saanud selgeks nipid (ja trukid), kuidas õigesti kinnitada, et oleks tagatud kuivus ja mugavus. Hetkel oleme peale igat pissimist uue mähkme pannud, sest nende mähkmete puhul tekib lapsel kohe ebamugavustunne ja ta annab sellest kohe ka häälekalt märku (saame koheselt reageerida, et ei tekiks märga tunnet).

Korduvkasutatavate mähkmete soetamise otsusele aitas kaasa ka see, et pime ja pikk sügis-talv tulemas ning kuna oleme Marethega peamiselt kodused, siis miks mitte "mässata". Küsige minult kuu aja pärast uuesti, et kuidas meil nendega läheb (kuid täna olen piilunud juba ka uusi mähkmeid, mida juurde tellida)? Loodan, et läheb sama hästi :D

PS! Ka mees on juba harjunud neid kokku lappima, saab suurte näppudega kiiresti trukidki kinni ja teab isegi, kuidas ja kuhu asetada mähkmepaber. 

Marleen käib ja kiidab muudkui, et kui ilusad mähkmed väikesel õel on :D


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist