Marethe esimene amps


Marethe sai oma esimese püreeampsu täpselt 4-kuuseks saades. Oi, kui hästi see kõrvits maitses :) 

Olen "laisk" ema ja samas on mul juba ka kolme lapsega kogemus, et keegi neist ei ole armastanud minu tehtud püreesid - miks siis neljandale lapsele peaks meeldima, eks? Läksingi lihtsamat teed pidi ning kogusime Salvestist ja Babycoolist ohtralt erinevaid püreesid ja sügavkülmutatud kuubikuid valmis. 

Alustada otsustasin kõrvitsapüreest, kõik ju soovitavad seda. Teistele lastele andsin esimesena küll mingit segu ja neile too aeg sobis see suurepäraselt. Marethe matsutas kenasti need kaks pisikest lusikatäit püreed alla (oskas kohe nagu neelata ja keelega õiges suunas lükata, mitte ei ajanud suust välja). Vaatas meid küsivalt ja soovis juurde, kuid ei, esimeseks korraks aitab. Ülejääki noolis juba Marleen ning kuigi ma arvasin, et kõrvits talle ei maitse, siis tegi ka tema mõnusalt amps-amps ja otsas see oligi :)

Õhtul hakkas Marethel möll pihta - möll nii kõhus kui ka enese aktiivses liigutamises. Kohale oli jõudnud reaalsus, et seedimine ikka natukene nõrk ja kuna niigi saab apteegist retseptiga piimapulbrit (juba alates 3-nädalaselt), sest tal on piimavalgutalumatus, siis kõrvits tegi ka ai-ai.. (uinumine oli raskendatud ning muudkui gaasitas). Öö möödus siiski kenasti rahulikult magades.

Järgmise päeva ennelõunal otsustasime, et peame siiski lapse seedeelundkonda natuke "treenima" ja et anname veel 2 lusikat kõrvitsat (kuidas muidu ikka lisatoiduga harjub?). Need kaks lusikatäit maitsesid talle veelgi paremini kui esimesel päeval. Ja kohe oli ka Marleen kohal, kes ülejäägid ära limpsis :D

Õhtul tekkis aga hoopiski teine mure - kõrvits tekitas allergiat - põsed punased ja näos väikesed täpikesed. Nii, otsus, paar päeva ei paku midagi, laseme olukorral taanduda. Praeguseks on möödas 2 päeva ja allergianähud on taandunud. Enne juba piilusin vaikselt külmkappi, et mida homme järgmisena pakkuda talle..







Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist