Marethe oskused (5 kuud vana)

Eile oli meie peres jälle tähtis päev - pesamuna sai 5-kuuseks. Juba. 

Aeg on ülikiiresti läinud ja pisike Marethe on kasvanud märkamatult - beebist hakkab titabeebi saama.


Eks need 5 kuud on peamiselt siiski möödunud igapäevatoimetusi tehes 4 lapsega ja Marethe kasvab-areneb pigem muuseas. Marethe on väga sihikindel ning eesmärgi poole püüdlev laps. Kui ta midagi tahab, siis ei soovi ta seda saavutada jonni ega nutuga, vaid ta muudkui harjutab ja harjutab, et eesmärki saavutada. Lisainfoks panen siia enda laste jaoks (eriti Marethe jaoks) kirja ka tema oskused ning arengu läbi 5 kuu. Tulevikus hea lugeda, milline laps oled olnud ning mis oskused omandanud :)

(proovin väikesed kirjeldused aja jooksul kõikide laste kohta mälestuseks kirjutada)

Hea Marethe..

Eile (täpselt oma minisünnipäeval) hakkasid sa käpuli edasi liikuma. Nüüd ei vingu ja vigise sa põrandal enam nii palju, saad ise liikuda soovitud sihtmärgini - peamiselt Marleeni mänguasjadeni. Senini sa küll liikusid vaikselt roomates edasi, kuid peamiselt siiski rullisid end ühest toa otsast teise. Niimoodi aga kadus vahepeal sihtmärk ära, sest mingi pööre tuli sisse :D

Aktiivselt keerama hakkasid sa üle ühe külje nädal enne 3-kuuseks saamist, väga tubli. Ja vahepeal oled harjutanud ühtepidi ja teistpidi keeramist, paar nädalat tagasi said selgeks ka kõhult selili keeramise.

4k1n vanusena lõikus sul esimene hammas ja paari päeva pärast ka teine alumine kõrvale. Tundub, et lähiajal on tulemas ka järgmised hambad..

Üldjoontes oled sa selline lõbus laps, suur naeratus suul oma kahe hambaga. Eriti meeldib sulle jälgida Marleeni tegemisi ja kui õde lähedal on, siis ka sina otsid tema tähelepanu - kilkad ja hõikad talle. Hommikuti on teil välja kujunenud kallistus ja musi ning mõlemad olete ülirõõmsad selle tegevuse üle (mis siis, et ärkate mõlemad hommikuti 6 aeg ja uni ka veel silmas on ning minul veel esimene ergutav kohvgi joomata).

Hetkel sööd sa jätkuvalt ühe korra päevas - harjutame lisatoiduga vaikselt, kuna su seedimine ja nahk on kõigele uuele ülitundlik. Praegu on sobinud Babycooli külmutatud kuubikutest kõrvits, suvikõrvits ja pastinaak. Lisatoitu peab andma sulle salaja, st et Marleen ei näeks - muidu on ta oma lusikaga ka kohe sinu pisikese portsjoni kallal. Üks päev tegin ka ise kõrvitsapüree kuubikuid sügavkülmas olnud sügisesest kõrvitsast, proovin neid vaikselt gurmeetoidule juurde lisada.

Maribeli ja Martheniga lepid sa hästi - jutustad nendega ja naerad nende tegemiste üle, kui nad sinuga mõned hetked tegelema peavad, kui minul mõningased omad toimetamised on. Võõrastama hakkasid küll juba 3-kuusena, aga nüüd juba pigem jälgid tõsiselt, kui keegi võõram sinu poole pöördud (enam ei hakka kohe nutma).



Oled juba suur tüdruk - pikkus 70cm ja üle 8500g. Pildil on sul seljas kleit, mis oli Marleenil seljas, kui tema oli aastane (pilt tehtud Kreetal 2019a).


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist